Subscribe to our mailing list

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης Μελίσσια Αιγιαλείας.








Νέα Ενημέρωση 14/02/2013 09:00 π.μ :


Σώοι εντοπίστηκαν από κλιμάκιο της 6ης Ε.Μ.ΑΚ. και οι τελευταίοι 2 αγνοούμενοι Γερμανοί οι οποίοι είχαν πάει να κάνουν καγιάκ στον Σελινούντα ποταμό.

Ο ένας εκ των δύο ήταν καλά στην υγεία του όμως ταλαιπωρημένος πολύ από τις 2 διανυκτερεύσεις που είχαν κάνει στον ποταμό ενώ ο δεύτερος ήταν ελαφρώς χτυπημένος.

Το σημείο που βρέθηκαν ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό μη προσπελάσιμο και αυτό δυσχέραινε πολύ την κατάσταση διάσωσης τους όπως και καθιστούσε αδύνατη την περίπτωση να βγουν μόνοι τους σε κάποιο σημείο ώστε να ζητήσουν βοήθεια.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας , Ηλείας και Αττικής συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με 24 μέλη της καθώς και με πλήρης διασωστικό υλικό.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας θέλει να ευχαριστήσει τα παραρτήματα Ηλείας και Αττικής για την άψογη συνεργασία καθώς και τον άψογο συντονισμό που είχαν μεταξύ τους καθώς και την Κεντρική Διοίκηση της Ομάδας για την βοήθεια της.


-------------------------------------------------------


Ενημέρωση 10:00 μ.μ.


Με το πρώτο φως αύριο Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό των 2 αγνοουμένων στον ποταμό Σελινούντα στην Αχαΐα.

Αρχικά οι αγνοούμενοι ήταν 3 και νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε σώος ο ένας εξ αυτών.

Για αύριο Τετάρτη και κατόπιν αιτήματος της πολιτικής προστασίας και σε συνεννόηση με την Π.Υ. 20 μέλη της Ε.Ο.Δ. από Πάτρα, Πύργο και Αθήνα θα συμμετάσχουν στις έρευνες.

Οι έρευνες θα ξεκινήσουν από κοινού στις 07:00.




-----------------------------------------------------


Στις 12/02/2013 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Αχαΐας έλαβε κλήση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αγνοούμενους στην περιοχή Μελίσσια Αιγιαλείας οι οποίοι έκαναν καγιάκ στον Σελινούντα ποταμό.


Τα τμήματα Ορεινής Διάσωσης, Α' Βοηθειών, και Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μετά από καθοδήγηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή.