Subscribe to our mailing list

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην παρουσίαση του βιβλίου «Απέναντι Όχθη»





Η Μαρτυρία του διασωθέντος Φ. Φραγκούλη ο οποίος αφηγείται την τραγωδία στον ποταμό Λούσιο όπως την έζησε ο ίδιος ως ένας εκ των δέκα διασωθέντων.


«Κατερίνα, είσαι ο άγγελος που ήρθε όταν τον χρειάστηκα. Σ’ ευχαριστώ. Είναι τόσο σπουδαίο αυτό που κάνεις». Μ’ αυτήν την αφιέρωση ευχαρίστησε προσωπικά την διασώστριά του και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Κατερίνα Μπατσιούδη, ο Φίλιππος Φραγκούλης, συγγραφέας του βιβλίου «Απέναντι Όχθη» και ένας εκ των δέκα διασωθέντων από την τραγωδία του ποταμού Λούσιου, στην Πελοπόννησο, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ νέους ανθρώπους. 


Ο Φίλιππος Φραγκούλης αφηγήθηκε την περιπέτειά του σε ένα βιβλίο 130 σελίδων, το οποίο παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, σε μια φιλική εκδήλωση όπου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κ. Γιώργος Καλογερόπουλος, αλλά και άλλοι εθελοντές της Οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και η διασώστριά του, Κατερίνα Μπατσιούδη.


Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας περιγράφει γλαφυρά όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το 2007 το πανελλήνιο και μαρτυρά πως σώθηκε σκαρφαλώνοντας σε ένα βράχο και χτυπώντας ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο λειτούργησε σαν τύμπανο, φέρνοντας κοντά του τους διασώστες του. Ανέφερε μάλιστα ότι το βιβλίο ήταν κάτι που χρωστούσε στον εαυτό του και στους φίλου του που χάθηκαν τόσο άδικα και απρόσμενα και πρόσθεσε ότι σκοπός του είναι, αφενός, να μην ξεχαστεί η τραγωδία και, αφετέρου, να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στη διοργάνωση αντίστοιχων εκδρομών. 


Σήμερα ο Φίλιππος Φραγκούλης ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας που είχαν διοργανώσει την μοιραία εκδρομή καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών


Πηγή:
http://www.hrt.org.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=396&mode=thread&order=0&thold=0