Subscribe to our mailing list

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Eκπαίδευση RESCUE 3 για το 2015


Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου 2015, δέκα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εκπαιδεύτηκαν στη διάσωση σε ορμητικά νερά, δύο εκ των οποίων απ το παράρτημα Αχαΐας.



Παρόλο που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει κατά πολύ την δυνατότητα των εθελοντών για συμμετοχή σε τέτοιες εκπαιδεύσεις, για άλλη μια φορά κατέστη εφικτή η πραγμάτωση της εκπαίδευσης RESCUE 3 «Διασωστών Ορμητικών Νερών».

Η εν λόγω εκπαίδευση αποτελεί μια από τις βασικότερες εκπαιδεύσεις του τμήματος του υγρού στοιχείου και έλαβε χώρα σε ένα από τα ωραιότερα ποτάμια της πατρίδας μας, στο Άραχθο ποταμό.


Μέλη της ΕΟΔ από τα παραρτήματα Ηρακλείου, Πάτρας, Αθήνας, αλλά και της Κεντρικής Διοίκησης συναντήθηκαν, δούλεψαν σκληρά, συνεργάστηκαν και έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία και οι συμμετέχοντες αφού έλαβαν πιστοποιήσεις και ταυτότητες αναχώρησαν γεμάτοι εμπειρίες και γνώση.

Η αύξηση των πλημμυρικών φαινομένων κατά τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, δημιουργεί την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση των μελών μας στην διάσωση σε ορμητικά νερά.