Subscribe to our mailing list

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Δράση «ΕΛΠΙΔΑ 2013» του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων


Την κάλυψη σε Πρώτες Βοήθειες της Δράσης «ΕΛΠΙΔΑ 2013» που διοργάνωσε από τις 3 μέχρι τις 7 Αυγούστου το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ανέλαβε φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. 


Η Ε.Ο.Δ. ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Κεντρικής Διοίκησης των προσκόπων και μέλη της Οργάνωσης από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Γρεβενά και την Κοζάνη συνόδευσαν τις ομάδες των προσκόπων στις ορειβατικές διαδρομές που έκαναν στον Όλυμπο, το Σμόλικα και το Βόιο, παρέχοντας τους βοήθεια όπου κι όποτε χρειάστηκε. Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έμειναν κοντά στους έφηβους προσκόπους για όλο το 24ωρο και συνέδραμαν σε κάποια περιστατικά – ευτυχώς όχι σοβαρά - που αντιμετώπισαν ορισμένοι από αυτούς.



Η «ΕΛΠΙΔΑ» - η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών, διοργανώνεται από τον Κλάδο Ανιχνευτών της Γενικής Εφορείας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, πραγματοποιείται σχεδόν κάθε τέσσερα χρόνια και απευθύνεται σε Ανιχνευτές, νέους και νέες ηλικίας από 15 έως 18 ετών. Έχοντας συμπληρώσει ήδη δέκα χρόνια ζωής, αποτελεί την κορυφαία συνάθροιση Ανιχνευτών και Βαθμοφόρων Κοινοτήτων.